united states

KAN MUSIK ÄNDRA HUR VI INTERAGERAR MED VARANDRA HEMMA? 

Ny forskning visar på mer intimitet, mer kvalitetstid, godare mat och mer hjälp med städningen

Santa Barbara, Kalifornien, USA – 10 februari 2016 – Sonos släppte idag resultaten från en världsomspännande studie som visar på den transformerande kraften från att lyssna på musik hemma. Att lyssna på musik hemma leder till starkare relationer, mer intimitet, gladare familjer och mer kvalitetstid tillsammans. Allt enligt studien Music Makes it Home. Studien fann även att människor som lyssnar på musik hemma spenderar tre timmar och 13 minuter mer tillsammans i veckan än de som lyssnar minst på musik.

- I åratal har Sonos-ägare berättat fantastiska historier om hur musik har förvandlat deras hus till hem. Vi har aldrig kunnat sätta ord på den magin, men denna forskning visar de verkliga effekterna av att lyssna på musik tillsammans, och det gör Sonos-effekten lättare att förstå, säger John MacFarlane, Sonos VD

 

Studien Music Makes it Home genomfördes i två delar för att bättre kunna förstå hur man kan förändra hur vi umgås genom att spela musik i ett hem. I den första delen frågade Sonos 30 000 personer i åtta länder om musik och deras förhållanden hemma. Den andra delen var ett unikt experiment som övervakade vad som händer när folk lyssnar på musik hemma.

 

- Sanningen är att folk må dela hem, men de delar inte mycket annat. Musik kan ändra på detta genom att återförena alla igen. Den här studien tar ett viktigt steg framåt genom att visa hur relationer kan förbättras genom att lyssna på musik hemma, säger neuropsykologen Dr. Daniel J. Levitin, konsult under studien Music Makes it Home och författare till den internationella bästsäljaren This is Your Brain on Music.

Fyra svenska hushåll ingick i fältstudien och Mohamed El Abed och hans dotter var ett av dessa.

 

- Med musik i alla rummen har jag märkt att vi blir mycket gladare. Det är svårt att beskriva den känsla som man får i kroppen av musik men det är som att dagen blir mycket lättare, säger Mohamed El Abed, deltagare i fältstudien.

 

Resultaten från de båda delarna omfattar:

I samtliga länder uppgav deltagarna som lyssnar mest på musik att de spenderade i genomsnitt 3 timmar och 13 minuter mer tillsammans, jämfört med de som lyssnade minst på musik.Folk som säger att de lyssnar på musik tillsammans har 67 % mer sex och mer än en tredejedel av musikälskarna skulle ge upp sex före musik enligt data från studien. Efter att musik introducerades i hemmet upplevde 43 % av deltagarna att de kände sig extremt älskade, en ökning på 87 % från innan det fanns musik i hemmet.Tråkiga saker kan bli roligare. Vår studie visar att 83 % upplever att det är lättare att ta hand om hushållssysslor när de lyssnar på musik.50 % tycker det är roligare att laga mat när de lyssnar på musik. Detta tydliggjordes i experimentet där vi såg en ökning av tiden som spenderades i köket på 20 %.

 

Deltagande hushåll i experimentet bestod av allt från rumskompisar och gifta par till familjer bestående av flera generationer, samt par som bodde tillsammans för första gången. Med hjälp av iPhones, Apple Watches, iBeacons och rörelseaktiverade kameror samlade man in olika slags data, däribland dagliga videodagböcker som gav insikt i hur musik förvandlade hemmen.

 

Ta reda på mer om studien Music Makes it Home och läs den fullständiga rapporten på www.musicmakesithome.com            

 

###

 

Studien ”Music Makes it Home” är en global studie som genomförts digitalt med 30 000 deltagare via Survey Sampling International. Enkäten genomfördes mellan den 29 december 2015 och 8 januari 2016 i USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Nederländerna, Sverige, Tyskland och Frankrike. Den hemmabaserade studien genomfördes i 30 hem i samma länder och valdes ut baserat på förutbestämda kriterier såsom att de bodde med åtminstone en annan person, hade tillgång till bredband och inte redan var ägare av Sonos. Deltagarna ombads att leva en vecka utan musik och en vecka med Sonos och Apple Music mellan den 13-29 januari 2016. Data insamlades med hjälp av Apple Watches, iPhones, iBeacon och rörelseaktiverade kameror. Ytterligare informaton om utformningen och metodologin för den hemmabaserade studien finns tillgänglig på www.musicmakesithome.com.

 

Om Sonos

Sonos® grundades 2002 och producerar det marknadsledande smarta högtalarsystemet. En gång i tiden var Sonos ett uppstartsbolag inom teknik bestående av nördiga ingenjörer och briljanta designers som älskade musik. Företaget har nu vuxit till ett globalt varumärke inom musik helt hängivet åt att förändra musikupplevelsen i hemmet. Uppställningen av smarta trådlösa högtalare och ljudprodukter för hemmet gör det enkelt för alla att lyssna på musiken som de älskar i varje rum i hemmet. Att lyssna på sina favoritlåtar, upptäcka ny musik och uppleva allt med högsta ljudkvalitet.

 

Sonos finns över hela världen - i fler än 60 länder, med dussintals streamande musikleverantörer, hos tusentals återförsäljare och i miljontals hem. Genom att hela tiden investera i programvara och tjänster, förbättrar Sonos kundernas musikupplevelse i hemmet under många år efter köpet.

 

Sonos förändrar människors sätt att lyssna på musik, ett hem i taget.

 

Sonos, Inc. är ett privatägt företag med huvudkontor i Santa Barbara, Kalifornien och ytterligare kontor i Boston och Seattle, samt Nederländerna, Storbritannien, Australien, Tyskland och Kina.

 

 © Sonos Inc. 2004-2015. Med ensamrätt. Sonos och Sonos produktnamn och slogans är varumärken eller registrerade varumärken som tillhör Sonos, Inc.