united states

Premiär för nya PLAYBASE – TV, film och musik på ett helt nytt sätt

Med PLAYBASE under din TV får du det bästa från Sonos, kraftfullt hemmabioljud när TV:n är på och all din favoritmusik när den är av.

Nu är det premiär för Sonos nya hemmabiohögtalare PLAYBASE - det senaste tillskottet i Sonos trådlösa hemmaljudsystem. Med insikten, att upp till 70% av alla TV-apparater inte monteras på väggen, utan placeras på möbler skapade Sonos PLAYBASE, en supertunn men kraftfull högtalare, som praktiskt taget försvinner under din TV.

PLAYBASE är endast 58 mm hög, ändå inrymmer den 10 högtalarelement och ger dig allt du kan förvänta dig av en högtalare från Sonos, ett fantastiskt ljud när TV:n är på och all din musik när den är av. PLAYBASE är utformad för att passa in i vilken miljö som helst. Designen, som för tankarna till ett utskuret stenblock, utmanar bilden av hur en kraftfull högtalare kan se ut. Det finns inga synliga skarvar, ytan är helt slät och linjerna är rena. Om man tittar noga så består fronten av 43 000 hål, vilket gör den akustiskt transparent.

Högtalare byggd från grunden Sonos har byggt PLAYBASE från grunden. Endast material och tillverkningsprocesser som matchar Sonos höga kvalitetskrav har använts, bland annat en avancerad gjutprocess och ett specialdesignat glasinfattat polykarbonathölje, som minimerar vibrationer och säkerställer att PLAYBASE tål tyngden av en TV i många, många år.

- När vi skapar nya produkter utgår vi alltid ifrån hemmet, och tittar på vilka funktioner våra befintliga produkter fyller. Det var så vi upptäckte att PLAYBAR bara tillgodoser behoven i ett fåtal hem, där TV:n är monterad på väggen. Utmaningen var att leverera ett fantastiskt ljud, supertunt förpackat till hem som har TV:n placerad på en möbel. Det blev en enorm utmaning rörande design, akustik, material, trådlöshet och mjukvara. Nu ser vi verkligen fram emot att folk ska få uppleva PLAYBASE hemma, säger Patric Spence, Sonos VD

Specialdesignad för TV-apparater på ställ och möbler

PLAYBASE, som är specialdesignad för TV-apparater som inte hänger på väggen, är användarvänlig och lätt att installera med två kablar (en optisk och en för el). Vill du att den ska nå ut till fler rum i ditt hem är det bara att lägga till den i ditt Sonos hemmaljudsystem. PLAYBASE är lika mycket en TV-högtalare som en musikhögtalare, och ger dig tillgång till över 80 musiktjänster. Senare i år kommer du att kunna styra PLAYBASE med din röst eller enheter som stödjer Amazons Alexa. Tillsammans täcker PLAYBASE och PLAYBAR alla hemmabio-behov.

- Produkten vi har skapat är inte bara en avancerad hemmabiohögtalare – som fyller rummet med ett omslutande, naturligt ljud, kristallklar dialog och en djup bas – den smälter dessutom in i vilken miljö som helst, säger Giles Martin, ansvarig för Ljudutvecklingsenheten på Sonos.

 

Enligt Giles var den största utmaningen att vi ville att PLAYBASE skulle vara snygg att se på från alla håll, men att de inte heller ville göra avkall på vare sig akustik eller teknik. Sonos designteam tvingades vara kompromisslösa och tog bara med sådant som var absolut nödvändigt. Alla komponenter specialkonstruerades för att de skulle få fram den perfekta formen – resultatet är den tunnaste och vackraste högtalaren Sonos någonsin har skapat.

10 specialdesignade högtalarelement

Genom en unik kombination av hårdvara och mjukvara drivs samtliga 10 specialdesignade förstärkta högtalarelement – sex mellanregister, tre diskanter och ett baselement – av mjukvara som balanserar ljudet från varje transducer. Resultatet är en ljudbild som är mycket bredare än själva högtalaren.

 

Mjukvaran gör det möjligt för oss att vara flexibla med hur du styr din PLAYBASE – oavsett om det är med din TV-fjärrkontroll, Sonos-appen eller någon av våra samarbetspartners appar. Mjukvaran gör det också möjligt för oss att lägga till nya funktioner med tiden. Ett exempel är Trueplay, som nyligen blev tillgängligt för Sonos hemmabio-produkter. Finessen med Trueplay är att den anpassar ljudet i PLAYBASE till vilket rum som helst. Funktioner som Talförstärkning och Nattljud, som du kommer åt via Sonos-appen, håller dialogen på samma nivå medan volymen minskar vid bullriga ljudeffekter.

Om Sonos

Sonos® grundades 2002, är marknadsledande, och producerar smarta högtalarsystem. Redan från starten, när Sonos var ett uppstartsbolag, bestod företaget av nördiga ingenjörer och briljanta designers som älskade musik. Sonos har nu vuxit till ett globalt varumärke inom musik, hängivet åt att förändra musikupplevelsen i hemmet. Med smarta trådlösa högtalare och ljudprodukter för hemmet gör Sonos det enkelt för alla att lyssna på musik i alla rum.

 

Sonos finns över hela världen - i fler än 60 länder, med dussintals streamande musikleverantörer, hos tusentals återförsäljare och i miljontals hem. Genom att hela tiden investera i ny programvara och nya tjänster, utvecklar och förbättrar Sonos hela tiden musikupplevelsen för dig som kund många år efter köpet.

 

Sonos, Inc. är ett privatägt företag med huvudkontor i Santa Barbara, Kalifornien och ytterligare kontor i Boston och Seattle, samt Nederländerna, Storbritannien, Australien, Tyskland och Kina.