united states

Sonos lanserar smart högtalare med stöd för flera rösttjänster

Sonos One lanserar med Amazon Alexa den 24 oktober. Google Assistant kommer 2018.

Dessutom låses Alexa upp för nuvarande Sonos-ägare genom fria uppdateringar av mjukvaran. Apple Airplay 2 kommer 2018.

New York – 4 oktober 2017 – Idag lanserar Sonos sin nya modell Sonos One, en helt ny och smart röststyrd högtalare som kan stödja ett flertal olika rösttjänster och spela musik, poddar, ljudböcker och annat ljudinnehåll från fler än 80 streamingtjänster. Sonos One har – trots sin lilla storlek – ett överraskande stort och fylligt ljud och den genomtänkta designen är perfekt anpassad för att passa in i vilket hem som helst. Högtalarens pris är 2449 SEK och den kommer att finnas tillgänglig globalt från och med den 24 oktober. Förbeställningar startar idag på www.sonos.com

Redan vid lanseringen kan musikfans i USA, Storbritannien och Tyskland be Amazon Alexa att hantera Sonos One med röststöd för Amazon Music, iHeartRadio, Pandora, SiriusXM och TuneIn. Alexas röststöd för Spotify på Sonos One kommer också lanseras inom kort. Röststyrningskontroll för att pausa, hoppa över, reglera volymen och till och med att för att fråga vad som spelas kommer att vara tillgänglig för alla andra musiktjänster som Sonos stöder. Med Sonos One kan ägare använda rösten för att styra hela sina Sonos-system hemma.

 

Förutom att hantera sin favoritmusik kommer Sonos One också att göra det möjligt för sina ägare att njuta av allt som de gillar med Alexa – få de senaste väderprognoserna, sätta timern, lyssna på nyheter och trafikrapporter och till med höra de senaste sportresultaten. Tack vare Sonos långsiktiga strategiska samarbete med Amazon kommer dessutom Sonos One med Amazon Alexa alltid blir smartare, genom regelbundna molnuppdateringar.

Under 2018 kommer Google Assistant till Sonos One, vilket gör den till världens första och enda smarta högtalare som stöder de flesta av de största rösttjänsterna. Med Google Assistant och Sonos får kunderna inte bara fantastiskt ljud och en vacker högtalare – de får även en personlig assistent som är redo att hjälpa dem under dagen: lyssna på musik, ställa frågor, hålla koll på de senaste nyheterna, dimma lamporna eller kolla vad som finns på att-göra-listan.

 "Vi lever i en gyllene tidsålder för strömmad underhållning", säger Sonos vd Patrick Spence. "Men så mycket av fantastiskt innehåll sprids via smarta högtalare som inte är designade med tanke på ljudkvalitet. Vårt förhållningssätt till partnerskap, agnostiskt förhållande till rösttjänster, styrkan i våra många innovativa parters, och en ljudplattform designad för hela hemmet hjälper människor att lyssna mer och bättre."

 

Detaljer för Sonos One

Sonos One är en del av Sonos hemmaljudsystem, så den fungerar sömlöst med andra Sonos- högtalare och ger dig tillgång till fler än 80 musiktjänster. Du kan använda Sonos One som fristående högtalare, trådlöst para ihop två olika enheter för stereoljud, eller använda dem med PLAYBASE eller PLAYBAR för att skapa en hemmabiokänsla med surround-sound.

 

· Eftersom den är designad från grunden erbjuder den ett överraskande fylligt ljud för en högtalare av dess storlek.

· Den är driven av två digitala förstärkare av typen klass-D, en diskant och en mid-woofer.

·  Den inkluderar en sexmikrofoners uppställning och en adaptiv, störningsbegränsande algoritm för att fokusera på den rätta personen och försäkra sig om att rösttjänsten förstår allt klart och tydligt.

·  Tekniken för att fånga rösten med hjälp av ekoavstängning gör det möjligt för högtalaren att fortfarande höra dig över musiken. Volymen sänker sig också på ett intelligent sätt, eller "duckar" när du pratar, så att du inte behöver överrösta musiken.

·  Lampan på högtalaren kommer att lysa om mikrofonen är aktiv. Lampan är fysiskt kopplad till samma krets som försörjer mikrofonuppställningen, så om lampan är av betyder det att mikrofonen är avslagen.

·  Ägare kan använda Trueplay för att enkelt ställa in Sonos One för bra ljud, oavsett var i hemmet som den står.

·  Sonos One är tillgänglig i matt, helvit eller helsvart behandling.

 

Vid introduktionen är röststyrningen Amazon Alexa endast tillgänglig för kunder i USA, Storbritannien och Tyskland. Övriga marknader, inklusive Sverige, kommer att kunna njuta av allt som förväntas av en Sonos-högtalare – bra ljud, lyssning i olika rum, och tillgång till ett flertal musiktjänster – och dessutom vara redo när Sonos rösttjänst är klar att lanseras i ytterligare nya regioner.

 

Nuvarande Sonos-ägare får också en röst

Miljontals Sonos-ägare i USA, Storbritannien och Tyskland kommer även att kunna hantera sina Sonos-system med hjälp av Amazon Alexa, tack vare de gratis uppdateringar av mjukvaran som företaget släppt idag. Allt som behövs är en Alexa-aktiverad enhet, som en Amazon Echo eller Echo Dot. Spela upp en låt, hoppa framåt och bakåt genom spellistor, välja ett enda rum eller en existerande grupp av rum, och justera volymen – allt med din röst. Sonos-ägare kommer att ha tillgång till alla Alexas innovativa och naturliga röststyrningskontroller som tidigare bara funnits på Amazon Music. Användare av Amazon Music kommer kunna be Alwxa om musikförslag baserade på årtal, genre, takt, humör eller till och med låttextinnehåll – om de har glömt titeln på låten de söker.

 

Apple AirPlay 2 kommer under 2018 Sonos har också meddelat att de kommer att börja stödja Apple AirPlay 2, för att göra det möjligt att spela vilket ljud som helst från en iOS-enhet – inklusive YouTube-videos och Netflix-filmer – på Sonos-högtalare i hela hemmet. Ägare kommer också kunna fråga Siri-aktiverade enheter om att hantera musiken på sina Sonos-högtalare.

 

Fler nyheter

Sonos gjorde ett stort antal andra tillkännagivanden på dagens sammankomst i New York:

 

·      Hantera Sonos på dina egna villkor: Sedan 2016 har Sonos ägare kunnat styra Sonos direkt från Spotify-appen. Vid slutet av året kommer Sonos-ägare att kunna styra Sonos direkt från ytterligare musikappar, inklusive Pandora och Tidal. Direkt hantering från apparna Audible, iHeartRadio och Kuke Music kommer tidigt under 2018.

 

·      Sonos app blir ännu bättre: Omedelbart kommer Sonos-ägare att få tillgång till en förbättrad appupplevelse när de uppdaterar sin mjukvara. Appen kommer att fortsätta spela en huvudroll tillsammans med röst- och partnerappar, vilka alla fungerar tillsammans och kompletterar varandra. Nya uppdateringar inkluderar en förenklad navigering, de viktigaste kontrollerna placerade på en navigeringsflik i botten av skärmen, enklare att flytta musik runt hemmet, samt enklare och snabbare att utforska och komma åt favoriter, oavsett vilken tjänst som det handlar om.

 

·      Utbyggd utvecklarplattform och certifieringsprogram: Under 2018 kommer Sonos att öppna upp sitt utvecklarprogram och leverera API:er till alla utvecklare som vill bygga nya, spännande kundupplevelser för Sonos Sound Platform. Partners och utvecklare kommer att ha tillgång till verktygen, dokumentationen och stödet som de behöver för att driva innovation ännu snabbare. Företaget har också lanserat ett certifieringsprogram. Partners kommer att ha möjligheten att förtjäna "Work with Sonos"-emblemet, så att Sonos-ägare kan försäkra sig om att företag som bygger och innoverar vår plattform leverererar upplevelser som uppfyller Sonos höga krav på kvalitet. Förvänta dig att se våra första certifierade partners påbörja sina lanseringar de kommande veckorna och månaderna, med Wrensilva, Tunesmap, Lutron, iPort, WINK, Yumoni och Enno från Kina i startfältet.

 

·      Nya återförsäljare öppnar i London och Berlin: Stärkta från framgången med flaggskeppsbutiken i New York lanserade Sonos sina planer att öppna ytterligare en butik i London innan julledigheten, följd av en tredje butik i Berlin under 2018.

 

Citat

 

Giles Martin, Head of Sound Experience Sonos

"Det finns många högtalare på marknaden som du kan styra med din röst, men de flesta av dem är bara enheter för att göra ljud, inte system som är designade för att leverera fantastiskt ljud på ett enkelt sätt i hela ditt hem", säger Giles Martin, chef för ljudupplevelse på Sonos. "I grund och botten har vi smält samman tre ekosystem med förmågan att starta musiken med rösten, lägga till låtar till din spellista från Sonos-appen, och spela musik i olika rum från din Spotify-app – det är så enkelt att använda, men krävde en hel del arbete för att skapa."

 

Tom Taylor, senior vice VD, Amazon Alexa:

Vår vision är att Alexa ska vara tillgängligt överallt där kunder vill interagera med henne. Sonos kunder vill spela musik som låter otroligt i deras hem, och Alexa kommer att hjälpa kunder att hitta och njuta av musik på ett väldigt naturligt sätt", säger Tom Taylor, senior vice VD, Amazon Alexa "Dessutom kommer Sonos One med Alexa att ge kunderna det fylliga ljud som de förväntar sig från en Sonos-högtalare, tillsammans med en röstteknik i framkant och Alexas mer än 25 000 talanger.

###

 

Om Sonos

Sonos® grundades 2002 och producerar det marknadsledande smarta högtalarsystemet. En gång i tiden var Sonos ett uppstartsbolag inom teknik bestående av nördiga ingenjörer och briljanta designers som älskade musik. Företaget har nu vuxit till ett globalt varumärke inom musik, helt hängivet åt att förändra musikupplevelsen i hemmet. Smarta trådlösa högtalare och ljudprodukter för hemmet gör det enkelt för alla att lyssna på musiken som de älskar i varje rum i hemmet.

 

Sonos finns över hela världen - i fler än 60 länder, med dussintals streamande musikleverantörer, hos tusentals återförsäljare och i miljontals hem. Genom att hela tiden investera i programvara och tjänster, förbättrar Sonos kundernas musikupplevelse i hemmet under många år efter köpet. Sonos förändrar människors sätt att lyssna på musik. Ett hem i taget.

 

Sonos, Inc. är ett privatägt företag med huvudkontor i Santa Barbara, Kalifornien och ytterligare kontor i Boston och Seattle, samt Nederländerna, Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannien, Australien, Tyskland och Kina.